
Urządzenia i Akcesoria
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
Stek z tuńczyka
-
pora pokrojonego w 1-2 mm plastry50 g
-
tuńczyka, świeżego (1 stek o grubości 2-2,5 cm), w temp. pokojowej200 g
-
sosu sojowego20 g
Pikantny dip z pomidorów i soczewicy
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki15 - 20 g
-
pomidorów, z puszki400 g
-
wody100 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej Melvit50 g
-
miodu płynnego15 g
-
musztardy np. sarepskiej15 g
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
604 kcal /
2528.8 kJ
Białko
68.1 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
64.6 g
Błonnik
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska