Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy

Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy

3.5 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

Stek z tuńczyka
  • pora pokrojonego w 1-2 mm plastry
    50 g
  • tuńczyka, świeżego (1 stek o grubości 2-2,5 cm), w temp. pokojowej
    200 g
  • sosu sojowego
    20 g
Pikantny dip z pomidorów i soczewicy
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    15 - 20 g
  • pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    100 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej Melvit
    50 g
  • miodu płynnego
    15 g
  • musztardy np. sarepskiej
    15 g
  • kurkumy, mielonej
    1 łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 604 kcal / 2528.8 kJ
Białko 68.1 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 11.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...