Jaglane batony z migdałami

Jaglane batony z migdałami

4.3 55 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

Jaglane batony
  • kaszy jaglanej Melvit
    100 g
  • wrząca woda ilość do opłukania kaszy
  • migdałów, w słupkach
    100 g
    100 g migdałów, w płatkach
  • wody
    1000 g
  • masła orzechowego podzielonego na kawałki
    40 g
  • oleju kokosowego podzielonego na kawałki
    50 g
  • syropu z agawy
    50 g
    50 g syropu klonowego
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
Polewa
  • oleju kokosowego podzielonego na kawałki
    90 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    30 g
  • ksylitolu
    35 g
    35 g erytrytolu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 273.3 kcal / 1144.4 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...