![Jaglane batony z migdałami Jaglane batony z migdałami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC4DD1B7-9A59-4602-98D9-9FC681B53099/Derivates/a7d26b71-ce1a-4c89-864e-ea04f3fe4fc9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jaglane batony
- 100 g kaszy jaglanej, Melvit
- wrząca woda, ilość do opłukania kaszy
-
100
g migdałów, w słupkach
lub 100 g migdałów, w płatkach - 1000 g wody
- 40 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
-
50
g syropu z agawy
lub 50 g syropu klonowego - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Polewa
- 90 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
35
g ksylitolu
lub 35 g erytrytolu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1144.4 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2h
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 Std. 30 Min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 Std. 30 Min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 Std. 45 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Owsiane brownie z mango
1 godz.