Jaglane batony z migdałami
TM6 TM5

Jaglane batony z migdałami

4.3 (54 oceny)

Składniki

Jaglane batony

  • 100 g kaszy jaglanej, Melvit
  • wrząca woda, ilość do opłukania kaszy
  • 100 g migdałów, w słupkach
    lub 100 g migdałów, w płatkach
  • 1000 g wody
  • 40 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
  • 50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
  • 50 g syropu z agawy
    lub 50 g syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)

Polewa

  • 90 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 35 g ksylitolu
    lub 35 g erytrytolu

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1144.4 kJ / 273.3 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
18.1 g
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy