Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jaglane batony
- 100 g kaszy jaglanej, Melvit
- wrząca woda, ilość do opłukania kaszy
-
100
g migdałów, w słupkach
lub 100 g migdałów, w płatkach - 1000 g wody
- 40 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
-
50
g syropu z agawy
lub 50 g syropu klonowego - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Polewa
- 90 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
35
g ksylitolu
lub 35 g erytrytolu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1144.4 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2 g