Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem

Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem

3.7 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

Zielony sos
  • zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • kolendry, świeżej tylko liście
    20 g
  • mięty, świeżej tylko liście
    10 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    30 - 40 g
  • sosu rybnego
    20 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
Halibut na parze z warzywami
  • fileta z halibuta, bez skóry i ości (2 filety)
    300 g
    350 g halibuta, (2 kawałki), ze skórą i ościami
  • soli plus 2-4 szczypty do przyprawienia halibuta
    1 łyżeczka
  • liście limonki Kaffir, suszone
    4
    4 liście limonki Kaffir, świeże
  • limonka ekologiczna, pokrojona w 3-4 mm plastry
    1
  • żółtej soczewicy, suszonej Melvit
    100 g
  • wody
    1500 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    150 g
    150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • mini kolb kukurydzy, świeżych
    120 - 150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308 kcal / 1289.6 kJ
Białko 35.1 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...