Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie z mąką z ciecierzycy
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 90 g mąki z ciecierzycy, Melvit
-
100
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 100 g melasy - 150 g mleka
- 3 jajka, rozm. M
- 1 szczypta soli
Sos z marakui
- 4 marakuje, dojrzałe, tylko miąższ
-
60
g miodu, płynnego
lub 60 g syropu z agawy - mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 991 kJ / 236.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.