Urządzenia i Akcesoria
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
Brownie z mąką z ciecierzycy
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
90 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
100 g melasy100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g mleka
-
3 jajka rozm. M
-
1 szczypta soli
Sos z marakui
-
4 marakuje dojrzałe, tylko miąższ
-
60 g syropu z agawy60 g miodu, płynnego
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.8 g
Kalorie
991 kJ /
236.7 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Mąka gryczana
5 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.