
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie z mąką z ciecierzycy
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 90 g mąki z ciecierzycy, Melvit
-
100
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 100 g melasy - 150 g mleka
- 3 jajka, rozm. M
- 1 szczypta soli
Sos z marakui
- 4 marakuje, dojrzałe, tylko miąższ
-
60
g miodu, płynnego
lub 60 g syropu z agawy - mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 991 kJ / 236.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Wegański placek (farinata)
1h 50min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6u. 55min
Wieloziarniste batony kakaowe
50min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55min
Owsiane brownie z mango
1h