
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos jogurtowy
-
jogurtu greckiego100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli1 - 2 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
Sałatka
-
jajka rozm. M2
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia jajek1 łyżeczka
-
pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia jajek
-
wody1000 g
-
mieszanki Trendy Lunch Melvit (orkisz, buraki, papryka, czosnek niedźwiedzi)100 g
-
sera feta pokruszonego40 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
rukoli20 g
-
awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)120 - 140 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
543 kcal /
2273.4 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska