
Urządzenia i Akcesoria
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
ziaren żyta Melvit40 g
-
rozmarynu, świeżego (ok. 10 cm), tylko liście2 gałązki
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek300 g
-
cukru10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki orkiszowej, razowej Melvit, , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski300 g
-
mąki żytniej typ 720, Melvit200 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
208.2 kcal /
871.7 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 godz. 30 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min