Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

3.3 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki

Składniki

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
  • migdałów, blanszowanych
    120 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    5 g
  • awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • syropu klonowego
    100 g
  • oleju rzepakowego
    60 g
  • mąki ryżowej Melvit
    120 g
  • herbaty matcha
    3 - 4 łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Lukier z awokado
  • awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • ksylitolu
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 103.9 kcal / 435.1 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...