Wersje kompatybilne
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g syropu klonowego
- 60 g oleju rzepakowego
- 120 g mąki ryżowej, Melvit
- 3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 50 g ksylitolu
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 435.1 kJ / 103.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 Std. 50 Min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12hod. 30min
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Zielony rosół kolagenowy
7 Std. 15 Min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 Std. 20 Min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 Std. 30 Min
Keks migdałowo - gryczany
1h