Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
TM6 TM5

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

3.3 (15 ocen)

Składniki

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha

  • 120 g migdałów, blanszowanych
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g syropu klonowego
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 120 g mąki ryżowej, Melvit
  • 3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli

Lukier z awokado

  • 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g ksylitolu
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
435.1 kJ / 103.9 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy