![Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6db2145a-697a-4585-8838-91590577e22e/Derivates/1519d8c7-5e38-4e50-a2de-8f13a70dd147.jpg)
Wersje kompatybilne
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g syropu klonowego
- 60 g oleju rzepakowego
- 120 g mąki ryżowej, Melvit
- 3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 50 g ksylitolu
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 435.1 kJ / 103.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1h 50min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 Std. 45 Min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1u. 45min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1 Std. 35 Min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2u. 30min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1u. 20min