Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

3.1 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki

Składniki

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
  • 120 g migdałów, blanszowanych
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g syropu klonowego
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 120 g mąki ryżowej Melvit
  • 3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
  • 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g ksylitolu
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 1.8 g
Kalorie 435.1 kJ / 103.9 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...