Urządzenia i Akcesoria
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
-
120 g migdałów, blanszowanych
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
100 g syropu klonowego
-
60 g oleju rzepakowego
-
120 g mąki ryżowej Melvit
-
3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
-
120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
50 g ksylitolu
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.8 g
Kalorie
435.1 kJ /
103.9 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Makaroniki migdałowe
35 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Bananowe kulki mocy
20 min