
Urządzenia i Akcesoria
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
-
migdałów, blanszowanych120 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 g
-
awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki120 g
-
syropu klonowego100 g
-
oleju rzepakowego60 g
-
mąki ryżowej Melvit120 g
-
herbaty matcha3 - 4 łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Lukier z awokado
-
awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki120 g
-
ksylitolu50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
103.9 kcal /
435.1 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska