Urządzenia i Akcesoria
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 sztuk
Składniki
Donaty z mąki gryczanej
-
160 g mleka kokosowego
-
1 jajko rozm. M
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mąki gryczanej Melvit
-
1 szczypta soli
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy do donatów i folii
Krem waniliowy
-
150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
20 g mleka kokosowego
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
maliny, świeże ilość do dekoracji (ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1231.2 kJ /
294.1 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paleo płatki śniadaniowe
40 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Batoniki na dobre wyniki
3 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min