Urządzenia i Akcesoria
Otrębowe bułki z oregano
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
240 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania bułeczek
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
220 g mąki orkiszowej, razowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
140 g mąki gryczanej Melvit
-
15 - 20 g otrębów owsianych Melvit
-
50 g otrębów gryczanych Melvit
-
1 jajko rozm. M
-
15 - 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka suszonych pomidorów, mieszanki przypraw np. z chili
-
1 - 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.8 g
Kalorie
943.1 kJ /
225.2 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 godz. 30 min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min