
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mąki gryczanej Melvit200 g
-
mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski50 g
-
wody180 g
-
octu jabłkowego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
Konfitura z cebuli
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół300 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 - 15 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
miodu płynnego25 g
-
octu balsamicznego10 - 15 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
różyczek brokułu pokrojonych na kawałki50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół10
-
słonecznika łuskanego1 łyżka
-
rukola ilość do podania
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) aromatyzowana, np. rozmarynem, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
300.5 kcal /
1258.1 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska