Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami

Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami

4.0 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 kawałków

Składniki

Ciasto
  • mąki gryczanej Melvit
    200 g
  • mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
    50 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    50 g
  • wody
    180 g
  • octu jabłkowego
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki
Konfitura z cebuli
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 - 15 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • miodu płynnego
    25 g
  • octu balsamicznego
    10 - 15 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki
    ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • soli
    1 łyżeczka
  • różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
    50 g
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    10
  • słonecznika łuskanego
    1 łyżka
  • rukola ilość do podania
  • oliwa z oliwek (opcjonalnie) aromatyzowana, np. rozmarynem, ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 300.5 kcal / 1258.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...