Urządzenia i Akcesoria
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 sztuk
Składniki
Konfitura z żurawiny
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
-
250 g soku żurawinowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Gofry jaglane
-
80 - 100 g sera koziego, twardego dojrzewającego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka rozm. M
-
250 g mąki jaglanej Melvit
-
80 g wody
-
40 g rumu
-
80 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia gofrownicy
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
majeranek, świeży, tylko liście, ilość do dekoracjitymianek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.6 g
Kalorie
1210.3 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min