Proste i praktyczne dania na co dzień, a także wyjątkowe przepisy na specjalne momenty, które można przygotować, zmieniając składniki lub sposób podania. Przepisy przygotowane zostały przez międzynarodowy zespół specjalistów ds. rozwoju przepisów Thermomix®, dzięki czemu można zainspirować się wpływami różnych kuchni świata.
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 godz. 10 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2 godz. 15 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 godz. 40 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką
1 godz. 10 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 godz. 10 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Zupa dyniowa z ravioli
35 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem
40 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min