
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
mięty, świeżej tylko liście2 - 3 gałązki
-
skórka z 1 cytryny małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min300 g
-
białego wina60 g
-
wody650 g
-
zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)150 g
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki250 g
-
pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
500 kcal /
2093.5 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
67.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
538.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z halibutem
55 min
Gratin z dorsza
50 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Risotto z krewetkami
45 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min