Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

3.9 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • skórka z 1 cytryny małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 60 g białego wina
  • 650 g wody
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • 250 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 538.3 mg
Białko 19 g
Kalorie 2093.5 kJ / 500 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 67.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...