Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

3.9 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • mięty, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • skórka z 1 cytryny małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    300 g
  • białego wina
    60 g
  • wody
    650 g
  • zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
    150 g
  • filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    250 g
  • pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 500 kcal / 2093.5 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 67.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 538.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...