Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 - 2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)
-
300 g różyczek brokułu
-
250 g wody
-
4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
-
3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
30 g śmietany, 18% tłuszczu30 g śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
138.5 mg
Białko
31.8 g
Kalorie
1336.8 kJ /
319.3 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 h
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 h
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 h 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min