
Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 - 2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)
-
300 g różyczek brokułu
-
250 g wody
-
4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
-
3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
30 g śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.3 kcal /
1336.8 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
138.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min