
Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek60 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)1 - 2
-
różyczek brokułu300 g
-
wody250 g
-
filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)4
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 5 szczypt
-
soli1 łyżeczka
-
śmietany, 12% tłuszczu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.3 kcal /
1336.8 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
138.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
60 Przepisów
Polska
Polska