Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
TM6 TM5

Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów

4.5 (45 ocen)

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 - 2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)
  • 300 g różyczek brokułu
  • 250 g wody
  • 4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
  • 3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g śmietany, 12% tłuszczu
    lub 30 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1336.8 kJ / 319.3 kcal
Białko
31.8 g
Węglowodany
5.5 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
138.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy