Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów

Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów

4.4 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 - 2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie)
  • 300 g różyczek brokułu
  • 250 g wody
  • 4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
  • 3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g śmietany, 12% tłuszczu
    30 g śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319.3 kcal / 1336.8 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 138.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...