Urządzenia i Akcesoria
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Konfitowane nogi z kaczki
-
6 gałązek mieszanych ziół, świeżych np.: rozmarynu, tymianku, szałwii
-
1500 g oleju rzepakowego
-
2 nogi z kaczki, ze skórą, z kością (łącznie ok. 600 g)
Miniquiche'e
-
100 g białego wina
-
100 g oliwy z oliwek
-
300 g mąki pszennej
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczka soli
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
45 g pomidorów, suszonych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
60 g mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.