
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z kurczakiem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
20 - 30 g cebuli dymki ze szczypiorem (1 szt.), pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 pomidorki koktajlowe przekrojone na pół
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258.5 kcal /
1082.3 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
982.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami
1 godz. 5 min
Omlet grecki
35 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Frittata Caprese
30 min
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min