Urządzenia i Akcesoria
Frittata z kurczakiem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
20 - 30 g cebuli dymki ze szczypiorem (1 szt.), pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
60 g mleka
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 pomidorek koktajlowy przekrojone na pół
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
982.3 mg
Białko
30 g
Kalorie
1082.3 kJ /
258.5 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 godz. 30 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
35 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min