Zupa dyniowa z ravioli
TM6 TM5

Zupa dyniowa z ravioli

4.2 (185 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 400 g dyni piżmowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 250 g świeżego makaronu, typu ravioli, o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1550.8 kJ / 370.5 kcal
Białko
12.8 g
Węglowodany
36.3 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
3.4 g
Sód
880 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy