Zupa dyniowa z ravioli

Zupa dyniowa z ravioli

4.2 189 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 gałązki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    400 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370.5 kcal / 1550.8 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 880 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...