
Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa z ravioli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
ząbek czosnku1
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 gałązki
-
oliwy z oliwek30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki400 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki100 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.5 kcal /
1550.8 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
36.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
880 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska