Wersje kompatybilne
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filety z pstrąga i pieczone warzywa
- 2 filety z pstrąga, ze skórą (ok. 300 g każdy, patrz wskazówka)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
- 2 gałązki tymianku, świeżego
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka) - 1500 - 1600 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
- 150 g czerwonego buraka
-
150
g korzenia pietruszki
lub 150 g pasternaku - 150 g cukinii
Purée fasolowe i aromatyzowana oliwa
- 80 g oliwy z oliwek
- 30 g pora, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 filet z anchois, w oleju, odsączony
- 400 g białej fasoli, z puszki, wraz z zalewą
- 50 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3391.5 kJ / 810 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 2039 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duo z buraka
35min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40min
Klopsiki jagnięce, kuskus i pikantny sos pomidorowy; Mus czekoladowo-daktylowy
1h 20min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55min
Wschodnioeuropejski brunch
1u. 30min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 Std. 10 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 Std. 10 Min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1u. 15min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1h 35 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2u.