
Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
Przygotowanie 20 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
Filety z pstrąga i pieczone warzywa
-
filety z pstrąga, ze skórą (ok. 300 g każdy, patrz wskazówka)2
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw2 łyżeczki
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)1500 - 1600 g
-
czerwonego buraka150 g
-
korzenia pietruszki150 g
-
cukinii150 g
Purée fasolowe i aromatyzowana oliwa
-
oliwy z oliwek80 g
-
pora pokrojonego w 2-3 mm plastry30 g
-
ząbek czosnku1
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
filet z anchois, w oleju odsączony1
-
białej fasoli, z puszki wraz z zalewą400 g
-
wody50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
810 kcal /
3391.5 kJ
Białko
44.5 g
Tłuszcz
52.5 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
14.4 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
2039 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska