Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe

Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

Filety z pstrąga i pieczone warzywa
  • filety z pstrąga, ze skórą (ok. 300 g każdy, patrz wskazówka)
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
    ¼ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
    2 łyżeczki
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
    1500 - 1600 g
  • czerwonego buraka
    150 g
  • korzenia pietruszki
    150 g
    150 g pasternaku
  • cukinii
    150 g
Purée fasolowe i aromatyzowana oliwa
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • filet z anchois, w oleju odsączony
    1
  • białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
    400 g
  • wody
    50 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 810 kcal / 3391.5 kJ
Białko 44.5 g
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 14.4 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 2039 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...