Urządzenia i Akcesoria
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g masła
-
700 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
800 g omułków, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)
-
500 g małży sercówek, świeżych oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
748.2 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1108.8 kJ /
264.8 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
38.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1h
Ośmiornica po portugalsku
1h 30min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Tatar z łososia
10min
Pasztet z dorsza
1h 10min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1h 15min
Risotto z halibutem
55min