Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach

Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach

4.0 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Parmezanowe miseczki
  • 250 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Sałatka z preclami i dressing
  • 2 łyżki orzeszków piniowych (ok. 20 g)
  • olej rzepakowy do podsmażenia precli
  • 2 precle (ok. 200 g), pokrojone na 1 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 250 g pomidorka koktajlowego różnokolorowych, przekrojonych na pół
  • 125 g mozzarelli mini odsączonej z zalewy, przekrojonej na pół
  • 60 g rukoli
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 kawałek skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty cukru
  • 1 łyżeczka musztardy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2107.3 mg
Białko 48.8 g
Kalorie 2983 kJ / 712.5 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...