Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)

Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)

3.3 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 75 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 150 g bułki tartej
  • 5 - 6 filetów z anchois, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 737.5 kcal / 3087.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 94.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1321.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...