Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 2 - 3 ząbki czosnku
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 80 g oliwy z oliwek
- 150 g bułki tartej
- 5 - 6 filetów z anchois, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3087.8 kJ / 737.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1321.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6)
45min
Fettucine Alfredo
25 min
Risotto po mediolańsku
30min
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1h
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z parmezanem
40min
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Quiche z resztkami serów
1h 50 min