
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
75 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
80 g oliwy z oliwek
-
150 g bułki tartej
-
5 - 6 filetów z anchois, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
737.5 kcal /
3087.8 kJ
Białko
24.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
94.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1321.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2hod.
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1hod. 10min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8hod. 20min
Risotto z borowikami
35min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5hod. 30min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1hod. 40min
Spaghetti carbonara
25min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min