
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek700 - 800 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki150 g
-
masła40 g
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego (patrz wskazówka)100 g
-
wody600 - 700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.8 kcal /
794.8 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
935.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska