
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
700 - 800 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
40 g masła
-
100 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego (patrz wskazówka)
-
600 - 700 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.8 kcal /
794.8 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
935.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska