
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka serowa z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
mleka400 g
-
mąki pszennej60 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
chili, mielonego (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli½ łyżeczki
-
sera brie pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
ciasta filo (1 opakowanie, ok. 300 g)7 - 8 płatów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514.5 kcal /
2154.2 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1084.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska