
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka serowa z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
150 g sera brie pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
7 - 8 płatów ciasta filo (1 opakowanie, ok. 300 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514.5 kcal /
2154.2 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1084.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 Min
Scones z camembertem
45 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Zapiekanka ziemniaczana
40 Min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 Std. 20 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min