Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g mleka
- 60 g mąki pszennej
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty chili, mielonego (opcjonalnie)
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 150 g sera brie, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 7 - 8 płatów ciasta filo (1 opakowanie, ok. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2154.2 kJ / 514.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1084.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1h
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3h 50min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2h 25 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15 min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min