Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka serowa z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
150 g sera brie pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
7 - 8 płatów ciasta filo (1 opakowanie, ok. 300 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1084.5 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
2154.2 kJ /
514.5 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1h 35min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14h 45min
Risotto z parmezanem
40min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1h 20min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Tarta serowa z cydrem
1h
Quiche z resztkami serów
1h 50min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1h