
Urządzenia i Akcesoria
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 sztuk
Składniki
Farsz z soczewicy i bakłażana
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta filo60 g
-
zielonej soczewicy, suszonej150 g
-
bakłażana pokrojonego w 3 cm kostkę300 g
-
czerwonego wina wytrawnego80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
-
ciasta filo10 płatów
Jogurtowy dip miętowy
-
liści mięty, świeżych10 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki10 g
-
jogurtu typu greckiego150 - 200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
96.3 kcal /
403.1 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
167 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Samosy
1 godz. 40 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min