
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia na długo rosnącym cieście
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
400 g mąki pszennej chlebowej typu 750
-
3 g drożdży świeżych pokruszonych
-
120 g wody schłodzonej
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
8 g soli
-
200 g sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
Dodatki
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
50 g sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
667 kcal /
2792.5 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1522.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska