Focaccia na długo rosnącym cieście
TM6

Focaccia na długo rosnącym cieście

4.4 ( 31 ocen )

Składniki

Ciasto

  • 200 g wody plus 120 g schłodzonej wody
  • 3 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej chlebowej typu 750
    lub 400 g mąki manitoba
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
    lub 1 łyżeczka cukru
  • 8 g soli
  • 200 g sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
    lub 200 g sera mozzarella pokrojonego w 5 mm plastry

Dodatki

  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 50 g sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 1 - 2 szczypty soli
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
667 kcal / 2792.5 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1522.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy