
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia na długo rosnącym cieście
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej chlebowej typu 750400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych3 g
-
wody schłodzonej120 g
-
ekstraktu słodowego w proszku1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli8 g
-
sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry200 g
Dodatki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
-
sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)50 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia20 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
soli1 - 2 szczypty
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
667 kcal /
2792.5 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1522.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6)
1 godz. 10 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Focaccia
2 godz. 50 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Pizza rzymska
24 godz.
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 godz. 30 min