
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g wody plus 120 g schłodzonej wody
- 3 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400
g mąki pszennej chlebowej typu 750
lub 400 g mąki manitoba - 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1
łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
lub 1 łyżeczka cukru - 8 g soli
-
200
g sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
lub 200 g sera mozzarella pokrojonego w 5 mm plastry
Dodatki
- 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 50 g sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
- 1 - 2 szczypty soli
- liście bazylii, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 667 kcal / 2792.5 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 78 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 1522.3 mg