Urządzenia i Akcesoria
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
Ciasteczkowy spód
-
20 g kakao
-
300 g kruchych ciastek czekoladowych, połamanych na kawałki
-
100 - 150 g masła pokrojonego na kawałki
Nadzienie
-
200 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.3 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
2295.8 kJ /
548.3 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
22.4 g
Węglowodany
27.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy
50 Min
Limonkowy sernik na zimno
6 Std. 45 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto czekoladowe
50 Min
Bananowe brownie
40 Min
Piernikobrownie
1 Std.
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Brownie z krówkami
50 Min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 Std. 40 Min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min