Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasteczkowy spód
- 300 g kruchych ciastek, czekoladowych, połamanych na kawałki
- 100 - 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g kakao
Nadzienie
- 200 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100
g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
lub 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 40 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2295.8 kJ / 548.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50 Min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Tarta z musem czekoladowym
12h 50min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10min
Świąteczny sernik Speculoos
8h 40min
Świąteczne tiramisu
5h 25 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4h 40min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min