Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty

Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty

4.4 114 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • kalafiora pokrojonego na 4-5 cm kawałki
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • liści szpinaku, świeżych
    100 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • jajka
    2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • spodu do pizzy, gotowego (550-600 g, patrz wskazówka)
    2 opakowania
    2 opakowania ciasta francuskiego, (550-600 g, patrz wskazówka)
  • koperku, świeżego tylko liście
    6 gałązek
  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    200 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • octu jabłkowego
    1 - 2 łyżki
  • cukru
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287.9 kcal / 1205.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 39.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 430.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...