
Wersje kompatybilne
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g kalafiora, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 2 jajka
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
-
2
opakowania spodu do pizzy, gotowego (550-600 g, patrz wskazówka)
lub 2 opakowania ciasta francuskiego (550-600 g) - 6 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 200 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 100 g ogórka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 1 - 2 łyżki octu jabłkowego
- 5 - 10 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1205.3 kJ / 287.9 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 430.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka warzywna z serem feta
1u. 20min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min.
Batony warzywno-serowe
1u.
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1h 30 min.
Pastizzi z groszkiem
1h 30 min.
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
45 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1h 30 min.