
Urządzenia i Akcesoria
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
kalafiora pokrojonego na 4-5 cm kawałki300 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
jajka2
-
soli½ - 1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
spodu do pizzy, gotowego (550-600 g, patrz wskazówka)2 opakowania
-
koperku, świeżego tylko liście6 gałązek
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki200 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
octu jabłkowego1 - 2 łyżki
-
cukru5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.9 kcal /
1205.3 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
430.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska