Urządzenia i Akcesoria
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji
Składniki
Sos karmelowy
-
250 g brązowego cukru250 g cukru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Ciasto na spód
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
140 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g cukru
-
1 jajko
Waniliowa bita śmietana
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
21.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1862.1 kJ /
444.8 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z krojonymi owocami (TM6, TM7)
5 Std. 30 Min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 Std. 15 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 Std. 35 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Tort bezowy z owocami
5 Std. 25 Min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 Std. 10 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 Std. 40 Min