
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji
Składniki
Sos karmelowy
-
cukru250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Ciasto na spód
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy140 g
-
cukru100 g
-
jajko1
Waniliowa bita śmietana
-
cukru50 g
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
444.8 kcal /
1862.1 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
51.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Sód
21.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska