
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
oliwy z oliwek30 g
-
białego wina100 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
ośmiornicy, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody200 g
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki300 g
-
liść laurowy, suszony1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki300 g
-
małży, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)100 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
krewetek, surowych, średnich, obranych150 - 200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228.7 kcal /
957.3 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
565.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska