Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 - 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g cielęciny bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
180 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
1 jabłko (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 5 mm plastry
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (dł. ok. 10 cm), tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
535.5 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
1303.3 kJ /
311.3 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min