Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 - 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g cielęciny, bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
- 180 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 jabłko (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 5 mm plastry
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (dł. ok. 10 cm), tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1303.3 kJ / 311.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 535.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2h 10 min
Gulasz cielęcy
1h 15 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wołowina w czerwonym winie
2h 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min