Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 - 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g cielęciny, bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
- 180 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 jabłko (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 5 mm plastry
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (dł. ok. 10 cm), tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1303.3 kJ / 311.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 535.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczona rolada wieprzowa z sosem jabłkowym
2h 15min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2h 15min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1h 45min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Gulasz wieprzowy
50min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Czosnkowy gulasz z indyka
45min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min