Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem

Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem

3.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 - 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g cielęciny bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 180 g wody
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 1 jabłko (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 5 mm plastry
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego (dł. ok. 10 cm), tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 535.5 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 1303.3 kJ / 311.3 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...