
Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
czerwonej papryki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki180 - 200 g
-
zielonych oliwek, bez pestek60 g
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki400 g
-
wody400 g
-
jajek5
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
soli1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
jajko1
-
wody100 g
-
octu (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
żółtko roztrzepane z 1 łyżką wody, do posmarowania empanadas1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.3 kcal /
788.4 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
330.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska