Tarta z kremem budyniowym i truskawkami

Tarta z kremem budyniowym i truskawkami

4.2 1.2K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Kruchy spód
  • cukru
    80 g
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    120 g
  • żółtka
    2
  • laska wanilii tylko ziarna
    1
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    210 g
Krem budyniowy
  • mleka w temp. pokojowej
    500 g
  • żółtek
    5
  • cukru
    60 - 80 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • skrobi ziemniaczanej
    35 g
    35 g skrobi kukurydzianej
  • soli
    1 szczypta
Złożenie tarty i dekoracja
  • truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280.3 kcal / 1173.7 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 156.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...