
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
cukru80 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
żółtka2
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia210 g
Krem budyniowy
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
żółtek5
-
cukru60 - 80 g
-
mąki pszennej40 g
-
skrobi ziemniaczanej35 g
-
soli1 szczypta
Złożenie tarty i dekoracja
-
truskawek, świeżych pokrojonych w plastry250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280.3 kcal /
1173.7 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
156.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska