Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
80 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
Krem budyniowy
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
60 - 80 g cukru
-
40 g mąki pszennej
-
35 g skrobi kukurydzianej35 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Złożenie tarty i dekoracja
-
250 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.8 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1173.7 kJ /
280.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 Std. 30 Min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 Std. 30 Min
Tarta z krojonymi owocami (TM6, TM7)
5 Std. 30 Min
Limonkowy sernik na zimno
6 Std. 45 Min
Tiramisu truskawkowe
3 Std. 35 Min
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5 Std. 30 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 Std. 10 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
3 Std. 50 Min