
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cytryny ekologicznej½
-
ryżu basmati250 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby1 ¾ łyżeczki
-
liści szpinaku, świeżych200 - 250 g
-
czosnku, granulowanego½ - 1 łyżeczka
-
filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 150 g każdy)600 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
skrobi ziemniaczanej½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463 kcal /
1938 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
739 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 godz.
Ryba na parze z zielonym purée
50 min