Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym

Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym

4.0 186 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cytryny ekologicznej
    ½
  • ryżu basmati
    250 g
  • wody
    1000 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
    1 ¾ łyżeczki
  • liści szpinaku, świeżych
    200 - 250 g
  • czosnku, granulowanego
    ½ - 1 łyżeczka
  • filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 150 g każdy)
    600 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • skrobi ziemniaczanej
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
    ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463 kcal / 1938 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 739 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...