
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
- 3 jajka
- 125 g mleka
- 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 211.3 kcal / 884.5 kJ
- Białko
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 346.8 mg