Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g sera gruyère, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
- 3 jajka
- 125 g mleka
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 884.5 kJ / 211.3 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 346.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1h 10min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1h
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1h 45min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40min
Batony warzywno-serowe
1h
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1h 35 min
Pasztet z selera
2h
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1j 55 menit
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 Std. 50 Min
Pasztet z cukinii
1h 45min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35 min