Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
-
3 jajka
-
125 g mleka
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
346.8 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
884.5 kJ /
211.3 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z cukinii
1 Std. 45 Min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 Std.
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std. 20 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Pizzowe muffiny
1 Std. 50 Min
Placek z cukinią
1 Std. 25 Min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 Std. 25 Min