Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
TM6 TM5

Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo

4.4 (59 ocen)

Składniki

  • 50 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g sera gruyère, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
  • 3 jajka
  • 125 g mleka
  • 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
884.5 kJ / 211.3 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
0.7 g
Sód
346.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy