Urządzenia i Akcesoria
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
Składniki
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
6 plastrów wędzonego boczku
-
500 g cielęciny w jednym kawałku, bez kości
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
1500 - 1600 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Chipsy z jabłek i ziemniaków
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g masła
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
woda (do uzyskania 100 g płynu)
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min