Urządzenia i Akcesoria
Quiche ze szpinakiem i papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g wody100 g białego wina, wytrawnego
-
80 g oliwy z oliwek
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli plus 1-2 szczypty
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
180 - 200 g czerwonej papryki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych200 g liści szpinaku, świeżych
-
45 g pomidorów, suszonych odsączonych z oleju, pokrojonych w 1 cm paski
-
45 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
80 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
60 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
834 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1670 kJ /
398.9 kcal
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
35.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min