
Urządzenia i Akcesoria
Quiche ze szpinakiem i papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
oliwy z oliwek80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
soli plus 1-2 szczypty1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
czerwonej papryki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki180 - 200 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
pomidorów, suszonych odsączonych z oleju, pokrojonych w 1 cm paski45 g
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół45 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę80 g
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
jajka4
-
mleka60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
398.9 kcal /
1670 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
21.6 g
Węglowodany
35.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
834 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska