Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- kakao naturalne, niesłodzone, do oprószenia formy (patrz wskazówka)
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukru
- 6 jajek
- 150 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1048.8 kJ / 250.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 37.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1h
Fondant czekoladowy
50 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 Std.
Bananowe brownie
40min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 Std. 20 Min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1u. 10min
Klasyczne brownie
50 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Torcik Królowej Wiktorii
1h
Brownie z krówkami
50 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 Std. 40 Min