
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z boczkiem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2
-
masła40 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę250 g
-
ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min320 g
-
wody820 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście bazylii, świeże posiekane3 - 4
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546 kcal /
2284 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1292 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto szparagowe
20 min