![Omlet z kurczakiem w stylu tajskim Omlet z kurczakiem w stylu tajskim](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b6c482d-9d80-4522-b423-ce777d8546ce/Derivates/6d807290-df7d-4e71-bd06-6c50fdd91d86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus 3 łyżki do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 20 g cebuli dymki ze szczypiorem (1 szt.), pokrojonej w 2-3 mm plastry
- 50 g kiełków soi, świeżych (patrz wariant)
- 5 - 10 g kolendry, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 20 g słodkiego sosu chili
- 5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 4 jajka
- 10 g oleju sezamowego
- 10 g sosu rybnego
- 10 g sosu sojowego
- 1 czerwona papryczka chili, bez gniazd nasiennych, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1901 kJ / 454 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 633 mg