Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1100 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g ryżu basmati
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
180 - 200 g czerwonej papryki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 1 x 4-5 cm
-
60 g zielonych oliwek, bez pestek
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 płaska łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.5 mg
Białko
29 g
Kalorie
1727 kJ /
412.5 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
50.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak Marengo
55 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min
Gulasz z ziemniakami
45 min