
Urządzenia i Akcesoria
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Orzechy w karmelu
-
orzechów laskowych30 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki30 g
-
migdałów, blanszowanych30 g
-
cukru trzcinowego250 g
-
wody70 g
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Krem czekoladowy
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu300 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
Ciasto francuskie
-
masła zimnego400 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i ciasta500 g
-
wody200 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
cukru10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
821.5 kcal /
3439.4 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
57.9 g
Węglowodany
67.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Sód
168.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Krem pomarańczowy
35 min
Mini Paris-Brest
10 godz. 40 min