Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości np. z uda, bez białych błonek, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g musztardy
-
20 g miodu
-
400 - 500 g batatów pokrojonych na kawałki
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
55 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min