
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z preclami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
precli (2 szt.), pokrojonych na 1 cm kawałki200 g
-
soli plus 1-2 szczypty do oprószenia precli½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość (ok. 2 łyżki) do przygotowania grzanek20 g
-
pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół250 g
-
mozzarelli mini odsączonej z zalewy125 g
-
rukoli60 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
skórki z cytryny (ok. 2 x 2 cm), ekologicznej, bez białych błonek1 kawałek
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
jogurtu naturalnego200 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
cukru1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.8 kcal /
1941.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
961 mg