Urządzenia i Akcesoria
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
16 kawałków
Składniki
Brownie z pistacjami
-
110 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
125 g cukru
-
3 jajka
-
75 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Krem pistacjowy
-
25 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
300 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelpia, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 - 180 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
-
100 g cukru pudru
Glazura kakaowa
-
10 g żelatyny w proszku
-
225 g wody
-
220 g cukru pudru
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
60 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
498.5 kcal /
2087.1 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
43.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
129.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Tiramisu truskawkowe
3 godz. 35 min