Urządzenia i Akcesoria
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
16 kawałków
Składniki
Brownie z pistacjami
-
110 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
125 g cukru
-
3 jajka
-
75 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Krem pistacjowy
-
25 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
300 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelpia, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 - 180 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
-
100 g cukru pudru
Glazura kakaowa
-
2 listki żelatyny, (patrz wskazówka)10 g żelatyny w proszku
-
225 g wody
-
220 g cukru pudru
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
60 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
129.1 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
2087.1 kJ /
498.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
40 min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Kakaowe tiramisu z chili
7 godz. 10 min