Jak przygotować kurczaka

Kurczak to uniwersalne, chude mięso. Niezależnie od tego, czy wybierzesz kurczaka w całości, powoli pieczonego na uroczysty niedzielny obiad, delikatne nadziewane piersi, pikantne i chrupiące skrzydełka, soczyste udka czy pełen smaku rosół — z Cookidoo® bez trudu wzbogacisz swój jadłospis.

Najlepsze dania główne

Przystawki i sałatki

Co było pierwsze - jajko czy kura?

Pełne witamin i minerałów jajka są doskonałym elementem zdrowej diety: są niedrogie, bogate w białko i składniki odżywcze, a do tego przepyszne. Delektuj się nimi podczas śniadania, obiadu lub kolacji. Doskonale nadają się na przystawkę, przekąskę lub danie główne. Na twardo i na miękko, gotowane w koszulkach, faszerowane, jajecznica, omlet, suflet, budyń, krem angielski, tarta cytrynowa, mus, beza czy majonez. Co byśmy zrobili bez tych prostych, ale niesamowitych jajek?

Pomysły pełne jajek

Dania z kurczaka z całego świata

Szybkie i łatwe obiady z kurczaka

Zobacz więcej

Szukaj potraw z kurczaka na Cookidoo®

Mało tłuszczu i dużo białka — nic dziwnego, że kurczak jest tak popularny.

Różnorodne przepisy na kurczaka