
Urządzenia i Akcesoria
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
Dressing mango
-
150 - 170 g mango, dojrzałego
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
1 łyżka octu jabłkowego
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
1000 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
120 g komosy ryżowej (quinoa)
-
300 - 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach świeżego, w strączkach (patrz wariant)
-
40 g rukoli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.2 kcal /
1466 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Dressing hummusowy
5 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min