
Urządzenia i Akcesoria
Satay z sosem orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
2 porcje
Składniki
Satay
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście1 - 2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego3 łyżki
-
sosu sojowego1 - 1 ½ łyżki
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
chili, suszonego mielonego¼ łyżeczki
-
oleju sezamowego5 łyżek
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w podłużne paski o grubości 2-2,5 cm500 g
-
wody500 g
Sos orzechowy
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych100 g
-
oleju20 g
-
brązowego cukru1 łyżeczka
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
mleka kokosowego150 g
-
wody130 g
-
sosu sojowego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1026 kcal /
4297 kJ
Białko
70.2 g
Tłuszcz
74.9 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska