Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka, bez kości, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
- 400 g batatów, pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- 20 - 25 g kolendry, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 30 - 40 g czerwonej pasty curry
- 600 g mleczka kokosowego
- 100 - 150 g wody
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2618.3 kJ / 625.8 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1073 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 Min
Zupa krem z krewetek
45 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 Min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Kurczak po koreańsku
30 Min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 Std.
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 Min