Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem

Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem

4.7 3.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebula przekrojona na pół
    1
  • ząbki czosnku
    3
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka
  • gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
    600 - 800 g
  • wody
    120 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 - 250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585 kcal / 2450 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1458 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...