
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebula przekrojona na pół1
-
ząbki czosnku3
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)600 - 800 g
-
wody120 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej1 czubata łyżeczka
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 - 250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585 kcal /
2450 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1458 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska