
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
600 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
-
120 g wody
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
200 - 250 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585 kcal /
2450 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1458 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska