
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebula przekrojona na pół1
-
ząbki czosnku3
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)600 - 800 g
-
wody120 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej1 czubata łyżeczka
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 - 250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585 kcal /
2450 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1458 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Kurczak z warzywnym ryżem
45 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min