Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
TM6 TM5

Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem

4.7 (3.2K ocen)

Składniki

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 120 g wody
  • 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 600 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 200 - 250 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2450 kJ / 585 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
4.9 g
Sód
1458 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy