Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem

Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem

4.7 3.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 1 cebula przekrojona na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 600 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
  • 120 g wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 200 - 250 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585 kcal / 2450 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1458 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...