
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego3 łyżki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek40 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm paski500 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy150 g
-
wody500 g
-
awokado dojrzałe1
-
tortille pszenne4
-
majonezu4 łyżki
-
liści sałaty8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602.6 kcal /
2521.3 kJ
Białko
34.6 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
954.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Sałatka grecka z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Wrapy do łapy
1 godz. 10 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Wrapy caprese
10 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min