
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm paski
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
500 g wody
-
1 awokado dojrzałe
-
4 tortille pszenne
-
4 łyżki majonezu
-
8 liści sałaty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602.6 kcal /
2521.3 kJ
Białko
34.6 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
954.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska